//Forever Imperfect
Calon PMR 2013

December 20, 2012 @ 11:36 AM | 0 Comment [s]

Hello & Assalamuailaikum x

Hihi sudah sekian lama saya menghilangkan diri dan akhirnya kembali juga, yeay! hahaha okay. Dah lama tak update blog, sebab tak ada idea. Kesiankan? Hihi saya amat merindui blog saya yang tak seberapa ni uhuks :') Ok dah dah.

Tahun depan kan (2013) saya calon PMR. Omg, takut k takut! Takut sebab tak dapat nak buat parents saya happy. Saya nak buat diaorang happy dengan keputusan PMR saya nanti. Saya harap dapat 8A' dalam PMR, Amin~ Korang doakan saya ye?! Hehe

Hm, lagi pun keputusan tahun ni (2012) menurunkan? Hm. Saya harap Batch 98' boleh bagi keputusan yang gemprak! opss gempak, haha ok tak lawak. Lagipun batch 98' kan batch yang terakhir ambil PMR, hihi cuak! Kesian adik-adik yang ambil PBS ni, katanya PBS ni menyusahkan, yeke? Haha.

Ok itu sahaja, hope korang-korang yang batch 98' ni boleh bagi keputusan yang gempak punya! Haha okay, doakan saya & batch 98 ok? Hihi terima kasih. Salam sayang :-) x 

(Calon PMR 2013) 

Ma Bestfriends ♥

November 15, 2012 @ 4:36 PM | 0 Comment [s]

Hi Hi Hi, Assalamuailaikum!

Harini..........................Tira nak cerita pasal Bestfriends Tiraaaaaa! HAHAHA, Kawan-kawan Tira semuanya awesome tau. Macam-macam perangai diaorang. Ada yang kuat perasan yang dia tu "Handsome/Lawa". Ada yang kuat merajuk, tapi sekejap jelaah. Ada yang perangai gila-gila. Ada yang Pendiam and suka Pendams sesuatu. Ada yang kalau cubit memang sakit, and blablabla...


Okay first, Tira nak cerita orang pertama yang Tira kenal masa Tira pindah dekat Puncak Alam ni and Tira sama Tuisyen dengan dia, wakaka. Namaa dia ialah.......... NUR IRDINA BT IBRAHIM a.k.a DINA RARA. Dia cantik, Ayu, "Cakap Main Lepas" je, Pakai spect mata empat xD lol. Kadang-kadang dia Annoying gila. Dia budak pandai :) 


See? Lawakan dia? HEHE. Dia dah ada Boyfriend dah... Hahaha, satu je yang aku tak tahan dengan perangai dia. Dia kalau marah dia main tangan tau. Dah banyak kali dah aku kena lempang dengan dia. Nasib baik tak sakit, argh sakit ke tak sakit ke aku lempang dia balik. Wakaka .


Second, orang yang ke- dua Tira kenal ialah......... NUR ADNI BT AZHAR a.k.a ADNI JEHAR xD. Tira kenal dia pun dekat Tuisyen juga. Time tu Adni ni budak baru. Tiraa dengan tak malunya ikut dia pergi tandas. Time tu memang tak kenal. tetiba je Tira ikut dia. Hahaha. Dia ni lawa, Ganas and annoying gila! Dia suka buat lawak. Hahaha xD


See? "Ayukan"? Ayu lah sangooooooot *tangan ke bahu, mata pandang atas* Hahaha, dialah yang paling gila-gila, sporting, kelakar. Haha, masa first aku kenal dia, dia baik je. Bila dah kenal betul-betul, SubhanAllah, perangai macam asdfghjkl. Hahaha xD Eh, dia ada buat Tutorial pakai Pashmina tau dkeat Youtube, nak tengok? Nah link! http://www.youtube.com/watch?v=_HmGjqzztTo&feature=plcp .

Third...... orang yang ke-tiga aku kenal ialah..... YASMIN FARHANA BT MOHD SHUKOR a.k.a Yasmin Cukur. Hahahaha "Cukur"? Hahaha xD Tira kenal dia masa Tira darjah 6. Time tu Tira budak baru kt sekolah situ, and sama kelas dengan Yas. Time tu Yasmin memang sombong gila. Tira start rapat dengan dia pun masa Nasyid xD Ceh Nasyid... Wakaka


See? Lawakan dia? Alah dia ni pendek je. Hahaha. Dia ni kuat touching tau. And dia ni perlukan kerusi roda, sebab dia dekat sekolah, time rehat je dia suruh orang belikan. Kaki sakit agaknya. Hahahaha xD And dia ni cepat marah tau. Garang....

Yang ke-empat pulaa ialah... UMMI NADRAH BT MAT RIZAL a.k.a Umie Jejal Mat Bangla. Wahahaha Mat "Bangla" tu! xD Serius talk Tira cakap Umie ni memang comel , comel sangat tapi dia tak secomel Neelofa lah. Haha . Dia ni pendek je. Comel pula tu. Tira kenal dia masa form 1. Now? Dah jadi bestfriend dah :)


Comelkan Umie? Haha, Tengok gambar Umie tu, dia kena Chicken Pox tau. Kesian dia. Dia ni kalau jerit memang kuat , kuat sangoooot. Pernah tengok cerita Hantu Korea dengan dia, dialah paling kuat menjerit. Hahaha, penakut weh! Dia kalau cubit orang memang sakit. Haih..

Yang ke-lima pula ialah.....  MUHAMMAD ISMAN BIN ISA a.k.a Seman Kambing -.- Tira kenal dia dekat facebook kut. Entahlah tak ingat, Dia duduk Saujana Utama. Alah Puncak Alam dengan Saujana dekat aje... Dia ni kuat perasan tau. Ramai gadis akan muntah bila dia cakap dia Handsome. Wakaka .


Tengok? Kacak kaaaaaaaaaaaaan? *muntah darah + muntah pelangi* Hahahaha, Tira pernah gaduh dengan dia, tapi dah berbaik dah. Halah, kalau bestfriend manade gaduh lelama. Hahaha dia ni kan kuat perasan, dia kata hidung dia macam Zizan, dia kata dia kacak. Peeeh nak muntah~ Haha jk jk.

BANYAK LAGI KAWAN TIA SEBENARNYAAA, TAPI MALAS NAK TYPE BANYAK-BANYAK. SAKIT JARI I . WAKAKA. OK BYE !

Dear Crush......

November 6, 2012 @ 10:16 PM | 0 Comment [s]

 Hi!

Hm , sedihlah kalau macam ni . Kenapa dia tak pernah nak perasan yang aku suka dia , kenapa ? Alah , sedih . Aku rasa kaulah orang yang paling aku ............... whatevaaaaaaaaaaaaaaa -.- and I want is you , only you ! Kau kena tahu tu . Hahaha macam dia nak dekat aku . Sedih weh sedih :'<

Bagiku , kau begitu sempurna (ayat ..... amboi xD) . Kaulah orang pertama yang buat aku rasa ugh..... and aku tak tahu macam mana aku boleh suka dekat kau . Time aku suka kau dulu , kau memang tak rapat dengan aku . Langsung tak ! Lepastu aku stop crush dekat kau , and bila dah nak pertengahan tahun aku dah start balik crush dekat kau . Time tu juga kita dah rapat .

Aku ingat lagi masa kau pergi dekat tempat aku sebab nak kasi buku , aku cakap "Weh kau kacaklah harini" kau senyum je , and aku cakap lagi "Weh cepatlah mana buku aku , kau kacak harini" kau senyum lagi and time kau kasi buku dekat aku , aku cakap "Weh terima kasih Hariz Kacak!" kau senyum and kau cakap "hahaha, apa-apa jelah" . Omg senyuman kau tu..........

Kenapalah time nak habis sekolah kita baru nak Rapat . Kenapaaaa ? What a sadlife :'< Aku patah seribu bila dapat tahu kau ada awek , and bila aku tanya kau dengan awek kau macam mana , kau cakap kau dah Break . What ? break ? Gembiranyaaa hatiku ! lol . Hm , aku rindu senyuman kau tu . Aku rindu time kau jerit kat dalam kelas suruh kitaorang diam . Aku rindu semua pasal kaaau !

Masa final exam , kau duduk depan sekali , and aku duduk belakang sekali . Sama barisan pulak tu , ada Jodoh ni ....... lol -.- aku ingat lagi masa masa dah nak habis cikgu cakap "Yang duduk dibelakan sekali , sila kutip kertas" Aku pun dengan bangganya bangun kutip kertas . Sampai dekat tempat kau , kau tak siap lagi time tu , aku cakap "weh kau dah siap ke belum?" kau pula cakap "*senyum* belum , kau tunggulah kejap " Omg, tunggu kejap? Aku nak tunggu  tapi ....... orang ingat apa pula :'(

Hm , aku nak bagitau kau yang aku suka kau . Tapi aku takut . Aku takut ! :'<

Final exam ! xx

@ 2:25 PM | 0 Comment [s]

Hi , assalamuailaikum uolss ! xx

Dah lama tak update blog ku ini , lol . Time tu busy study for final exam katekoo ! Hahahaa . Padahal online je , rindu blog sangat-sangat . Kita en dah habis dah exam . Dah MERDEKAAAAAAAAA ! Result pun dah keluar .

Alhamdulillah , result final exam ni okay . Tak ada GAGAL . And aku terkejut gila bila aku dapat no. 5 dalam kedudukan kelas , OMG................... sungguh ku tak percaya ! lol , haha selama ni asyik dapat no. yang bawah -bawah je . Memang tak percaya gila . 

Mathematics & Science ! Nasib baik tak GAGAL for the first time  LULUS ! Alhamdulillah  :'> Masa Ujian 1 math & science GAGAL , Ujian pertengahan tahun pun GAGAL . Bila final exam , LULUS ! Omg omg *lap air mata* Hahahaha .

Lepas dapat tahu yang aku dapat no. 5 terus call Atuk , My auntie and uncle . Diaorang terkejut , at the same time adik aku yang darjah 5 tu result UPKK dia pun keluar juga . Seriously aku tak percaya yang dia dapat 4 A 2B 2C 1D . What ?! 4 A ? Pandaaaaaaainya !  Hahaha , my parents happy time tu :'> Tidak ku sangkaaa . Tak sia-sia selama ni aku hafal semua tu , study sampai mengantuk and blablabla ............ Haha Alhamdulillah :'>

Aku bagitau Ibu yang aku dapat no. 5 , and ibu cakap "Nasib baik tak dapat no. 1 kalau dapat , mesti ibu kena keluarkan duit untuk belikan DSLR untuk akak" What ? Sadlife ............................................ Hahahahahaha . Bersyukur gila . Haaa :'> 

Tahun depan aku PMR , and Goodluck siapa yang batch 98's. LAST PMR ! Pray for me :> Byee . xx


Hi!

August 7, 2012 @ 9:07 AM | 0 Comment [s]

Hai korang~ Dah lama en kita tak update blog? Hihi, asyik busy je memanjang. Serius busy gila kot! *Padahal takda Idea* Hekhek, korang apa khabor? Haa amekau Khabor terus ;b Sorrylah Tira delete semua Entry yang ada dekat Blog Tira ni. Sorry k? Tapi......Tira dah ada update entry yang baru. Tajuknyaaaaaaaaaa *Cinta Platonik? Hmm.*  Dah baca dah? Kalau belum! Sila baca! Haha.

Rindu dekat blog. Wuuuu, rindunyaaaa~ Sampai berhabuk blog saya. Korang....korang.... Tira sedih senanyaa! Sebab.....tak dapat pergi Konsert BIGBANG. Hmm, Tira nak pergi! Nak pergi! Tapi en.....ticket mahal. Ticket VIP semua dah habis. Kaya doh siapa yang beli Ticket VIP tu. Untung!

Tira minat BIGBANG dari kecik lagi tau. Cehhhhh, dari kecik tu ;b Takdalah, masa Tira darjah 6 sampai sekarang. Tira minat Daesung! OMG.....Dia handsome, cute arghhh! Semua ada dekat dia. Tira tahu ramai en yang minat TOP? Kan kan? Dah agak dah. Lol!

Tengok tengok tengok gambar tu! Tengok DAESUNG yang pertama tau! Hehe, Sepet je mata dia. OMG OMG! Melt melt! Kenapalah dia handsome sangat? Kenapa? Hmm~ Siapa yang pergi konsert BIGBANG tu, Tolong tira boleh? tolong? Tolong cakap dekat DAESUNG yang Tira nak KAHWIN dengan dia! Lol xp  Hihi okay bye! x


The Disclaimer

Hi peeps. Welcome to my Blog! Please be nice here <: Sorry, my entry tak berapa nak best cause jarang sangat Update blog. No Idea. Hehe . Feel free to visit & follow here.
WELCOME TO MY BLOG


Navigations!

Diary About Stuff Site


Let's Talk!


Twitter-ing!


The Credits!

Template by : Farisyaa Awayy
Basecode by : Nurynn
Full Edited : Athirah

Best View at GOOGLE CHROME!